Damebunad

Hvis du velger å gå til anskaffelse av bunad fra Bunadhjørnet er det flere alternativer. Enten du vil brodere selv, montere selv eller få det hele levert fra oss. I tillegg til trivelige butikklokaler er vår systue alltid åpen og bemannet slik at du alltid vil kunne møte opp hos oss og få den hjelpen du skulle trenge. Hos oss får du påtegnet mønster av ulike Rogalandsmodeller; Jelsa, Frafjord, Rygja, Bjerkreim og Løland.
Alle disse kan du også få ferdig brodert og da velge fra vårt gode utvalg av vestestoff.


Hold musen over for å se hvilken bunad de har
rygja

RYGJA

(Rygja, fra Vikingetiden - betyr Rogaland fylke)
Rygja forklesett baseres på samme rosesøm som Vasshus, men er uten alle småblomstene som preger Vasshus. Rosesøm er fra Borghild Svellos forkle i hjørnene, og med ranker fra forkle fra Stavanger museum. Rosesøm i plattsøm. En tett brodert rose som ender i blomsterranker langs forklekanten, og med enkelte grupper av blomster utover forkledet.
Jelsa

JELSA

Jelsa har rosesømmen fra en hue funnet på Jelsa – derav navnet. Et av mønstrene som mange eiere har lagt sin elsk på. Rosesømmen er i plattsøm. Rosen er lettere enn mange andre mønstre og ender i en liten «krone». Lange blomsterranker langs forkledet.
frafjord

FRAFJORD

Motiv fra en hue. Det var i bruk fra ca. 1930-årene til forkledet med enkelt mønster midt på. Dagens utgave har rosesømmen i kantene på forkledet, med blomsterranker langs kanten. En av de mest populære mønstrene blant dagens bunadsbærere.
Rosesømmen består hovedsakelig av plattsøm, og selve Frafjord-rosen er tett og med spisse «kronblader». Blomsterranker langs forkle-kanten og enkelte grupper av blomster fordelt utover forkledet.
bjerkreim

BJERKREIM

Motiv fra en hue - i bruk fra ca. 1950-årene til foklede, hue, lomme og sjal. Denne rosesømmen er åpnere og har plattsøm, sjattersting og kontursting. Den mest vanlige fargesammensetning er også annerledes enn de andre mønstrene med hovedsak på oker og grønt, med mindre rød-toner, men egne fargevalg kan gjøres.
loland

LØLAND

Motiv fra sjal brodert i ca. 1850. Har hatt ulike utforminger fra det ble tatt i bruk i 1927 til 1955. Dette mønsteret er bakgrunnen for Husflidens Rogalandsbunad, men fås også påtegnet/sydd på drapé-stoff.