Såpespon – gammel tradisjon i vår tid

såpespon, bunadhjornet, linskjorte

Nå har vi fått inn såpespon for vask av linskjorter. Både full vask og for flekkfjerning. Såpen gjør også linen lettere å stryke.

Såpespon er et produkt med høyt innhold av vegetabilske oljer så det er derfor godt egnet til rengjøring av alle materialer av naturfiber; tekstiler, lær, ull, pels og lignende.

Det høye innholdet av vegetabilske oljer gjør at materialet tilføres fett gjennom vaskeprosessen. Fett er naturlig smussavvisende. Såpen gjør også at linen vil krølle mindre under vask, da de naturlige oljene og tilføring av fett gjør fibrene mykere.

Såpespon  pakkene for salg inneholder 100 gram. Anbefalt dosering for vask av skjorter er en spiseskje. Utsalgspris 90 kr. Vaskeanvisning for best mulig resultat følger med.

Bunadhjørnet fører flere typer skjorter til damer; Bomullsskjorter med nupereller, nupereller+ bånd og bomullsskjorter med maskinbroderi á la det du finner på den tradisjonelle linskjorta til Rogalandsbunaden. Fra 1400 kr til 2500 kr.

Vi har også halvlin skjorter med maskinbroderi – 2500 kr,

og til slutt har vi tre typer linskjorter: Den tradisjonelle linskjorta (kr. 9 500 – målsøm), Vasshus-skjorte med dobbel broderi på stolpen i front ( kr. 10 000) og til slutt Suldalsskjorta med tre ulike sømmer og smalere broderte border (kr. 10 000). Vi har noen ferdige linskjorter i faste str (ikke målsøm) – de koster kr. 8000.

Herrene har to valg: Bomullskjorte med enkelt halskant (kr. 1500) og en i kraftig bomull og broderte linmansjetter (kr. 8500).

Til barna har vi bomullsskjorter med nupereller – fra kr. 600 – 1100.

Det blir alltid rift om skjorter jo lenger utover våren vi kommer så hvorfor ikke være tidlig ute og sikre deg akkurat den DU vil ha?